Feedback

Tensegrity® Intensive practice: Het verkennen van de Veelzijdigheid van ons Zelf

Datum en tijd: Zondag 10 juli 2016 van 10:00 – 17:00 uur

Locatie: gymzaal Bos en Vaartschool, florapark 14 in Haarlem

Tijdens deze intensive practice hebben we Tensegrity® bewegingen en oefeningen gedaan van de Tensegrity® workshop die van 1 t/m 3 juli in Berlijn is gehouden. We hebben tijdens deze intensive practice onze connectie met dieren verkend, gekeken naar dieren waar we een affiniteit mee hebben en wat hun kwaliteiten zijn. Vervolgens hebben we een dier-spirit gids gekozen en gekeken hoe we de kwaliteiten van onze dier-spirit gids kunnen toepassen in ons dagelijks leven, bijvoorbeeld in sociale situaties en interacties.

Hieronder volgt de feedback van een aantal van de deelnemers die aanwezig waren op deze dag.

Ten eerste vond ik het een welbestede dag. Het weer, de reis er naartoe, de locatie. Het was een fijne kleine groep, allemaal positieve en gecommitteerde mensen.

De Evolutie-vorm was mooi om doorheen te gaan. Ik was al vaak door de “evolutie” van cel naar embryo naar kind naar volwassen mens gegaan, maar het was leuk om ook nog eens door deze “dierlijke” evolutie te gaan, hoewel ik daar duidelijk minder affectie mee heb.

Ik voelde veel voor mijn dier-gids, en vond een zeer frappant voorbeeld van een situatie die betrekking had op dit dier. Tot nu toe heb ik daar nog niet speciaal iets aan gehad in mijn dagelijkse doen. Misschien komt dit nog !

Lieve groet, en bedankt voor het mogelijk maken van deze mooie dag.

Voor mij was het de best denkbare Tensegrity-practice. Prettige locatie zo tussen de bomen en met openslaande deuren. Een prachtig programma. Onze oorsprong houdt me bezig, en om het nu in te voelen was een nieuwe dimensie. Heel goed begeleid ook weer door jou, zoals gewoonlijk. Duidelijk, goed tempo. Ik ben er in de praktijk niet mee bezig geweest nog, maar dat zal zich vanzelf aandienen. Ik voel dat de band met mijn gekozen dier zich verder verdiept heeft.
Niets dan lof. Fijne groep ook.
We zijn mazzelaars met zo’ n kado, want zo zie ik die dag….Dank!

Op zondag na onze practice ging ik om 21.00 uur naar bed, zwaar vermoeid op een goede manier, en werd midden in de nacht wakker vanwege een scherpe pijn in mijn been. Mijn lichaam bleek bezig te zijn met het opruimen van een opeenhoping van vocht in mijn lies, die daar al weken zat, en instinctief wist ik dat ik moest opstaan en gaan lopen totdat al het water in mijn lichaam zich opnieuw had verdeeld. Dus dat was hoe mijn week begon na de intensive practice van zondag, strompelend door mijn appartement om 2 uur ’s ochtends met mijn ogen half dicht.

De volgende dag, maandag, was ik gevuld met een diep gevoel van vreugde.

Op deze eerste dag na de workshop werden ook twee grote thema’s in mijn leven onder mijn aandacht gebracht die later in de week herhaaldelijk terugkwamen, alsof dit gebeurde om me te helpen deze goed in kaart te brengen en elke twijfel over het bestaan hiervan weg te nemen. Een betrof een tot zover verborgen ervaring uit mijn kindertijd waar ik meer details over kreeg, en de ander een idee met betrekking tot werk dat ik vier jaar geleden had losgelaten, omdat ik me er nog niet klaar voor voelde om op deze manier mijn geld te gaan verdienen. Vanwege mijn diergids voel ik me niet langer geblokkeerd om stappen in die richting te nemen en kan ik nu wat zich ook aandient, tegemoet treden en ook meer van het goede ontvangen.

Terugkijkend op afgelopen week, ben ik zo te voelen uit een gevangenis gekomen en laat ik het toe om meer… mijzelf te zijn.

Vooral op de eerste twee dagen na de practice op zondag kon ik de nieuwe ontstane ruimte voelen die met nieuwe mogelijkheden en nieuwe keuzes werd opgevuld. En nu buiten het oude gedragspatroon geplaatst, vind ik het ook makkelijker om situaties en mensen die niet vervullend zijn, uit de weg te gaan en ben ik in staat om te voelen en te handelen naar alles wat me vreugde brengt! Hoe geweldig is dat?

Geert, heel veel dank voor je gevoelvolle lesgeven, het geduldig en volhardend aanleren van de bewegingen en voor de goede gesprekken. En veel dank aan jullie, liefdevolle groep van ondersteunende mensen, die daar op zondag aanwezig waren en me hebben geholpen om me meer te openen.